Bijna 100-jarige vist nog steeds (video)

4017
03 jun 2010

WOENSDRECHT - Albert Tuyaerts kwam gistermiddag zijn nieuwe vispas ophalen bij de Woensdrechtse hengelvereniging 't Spanjooltje. Dat lijkt niets bijzonders, zij het dat Tuyaerts in augustus honderd jaar wordt.

Dit wilden ze bij 't Spanjooltje, waar de Belg al achttien jaar lid is, niet zomaar voorbij laten gaan. En dus stond een hele delegatie hem op te wachten bij Non Plus Ultra. Zelf was Tuyaerts een half uur verlaat: "Ik was mijn gazon nog aan het afrijden", riep hij bij binnenkomst.

Ook de voorzitter van Sportvisserij Nederland, Nol Sweep, was naar Woensdrecht gekomen om de bijna-eeuwling te ontmoeten.


Nol Sweep

"U bent de oudste visser van onze bond en ik ga uitzoeken of u misschien wel de oudste sportvisser van heel de wereld bent."

De krasse sportvisser gaat nog elk weekend vissen. Al als klein ventje was hij aan de sport verknocht. "In 1917 ving ik mijn eerst visje." Twee van zijn neven, beiden in de zeventig, fungeren voor Tuyaerts als chauffeur en vismaatje. "We kunnen hem nog steeds niet kloppen. Hij vangt altijd meer of grotere vissen", lacht een van hen.

Van 't Spanjooltje kreeg Tuyaerts een nieuwe hengel cadeau. Zodat hij er nog jaren tegenaan kan.

Bron: BN De Stem

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.